Skreifestivalen 18.-22. mars – Vi priser skreien!
Publisert: 11.03.2015

"Skreifisker" (Foto: Linn Ofstad)
En vital gjest - skreien - kommer sjelden, men godt. En gang i året skjer det et under - skreien tar turen fra Barentshavet og inn til Norskekysten. Dette priser vi med å arrangere vår egen mat - og kulturfestival; nemlig Skreifestivalen!

Skreifestivalen arrangeres for 17. gang etter den første Skreidagen som gikk av stabelen i 1998. I år kan vi ikke friste med vandreteater, men det er mange andre tradisjonelle arrangement både for små og store. Vi ønsker blant annet velkommen til en annen aktør som i 2015 feirer 30 år på scenen; nemlig Vidar Johnsen. Han var tidligere vokalist i gruppen VAMP. Han har konsert fredag 20. mars i samfunnshuset. Forhåndssalg av billetter på nett og evt. restbilletter ved inngang.

I år "tjuvstarter" Skreifestivalen med Barnas Skreifestival i Heimbrygga og Rogntog den 18. mars. Senere på dagen blir det et åpent næringsseminar i Norveg.

Det tradisjonelle Seniortreffet blir i år på torsdag ettermiddag 19. mars. Seniortreffet er støttet av Den kulturelle Spaserstokken og foregår i Norveg.

En ny satsing under Skreifestivalen er Bokkveld på biblioteket (torsdag etter Seniortreffet). Her vil forfatteren Torvald Sund lese og fortelle fra sin siste roman "Sildbøtta". Han vil også signere bøker.

Vi ønsker alle - ung som ikke fullt så ung - velkommen til å delta under den offisielle åpningen som i år foregår i Berggårdshagen fredag 20. mars kl. 12. Passer det slik, håper vi at flest mulig stiller i tidsriktige klær - gjerne tidlig 1900-talls. Etter den offisielle åpningen, der en møter en ny sterk kvinneskikkelse fra Vikna-historien, vil biblioteket ha lengre åpningstid.

Vandsøyadag er det fredag 20. mars, og den første avgangen fra Kjønsøyvågen er kl. 12.00. Båten går i skytteltrafikk mellom Kjønsøyvågen og Vandsøya denne dagen. Det er salg av skreimåltid og fiskernes tradisjonsdessert riskrem med rød saus i fiskarheimen "Sverresborg". NB! Forhåndssalg av billetter på nettet for båtturen.

Bredt program i fem dager
Det er et bredt program gjennom fem dager. Her nevnes: Barnas Skreifestival og åpent næringsmøte (onsdag), Seniortreff, fiskekonkurranse for barn, Bokkveld og Quiz (torsdag), åpent reiselivsseminar, offisiell åpningsseremoni, Vandsøyadag, fiskekonkurranse for barn, pubkveld med levende musikk, konsert med Vidar Johnsen, rorbupub med museumsskrøner (fredag), Skreidag med Fiskarbondens marked og auksjon, fiskekonkurranse for barn, skreibuffé, pubkveld med levende musikk, rorbupub med levende musikk (lørdag) storkamp på storskjerm og gospelkveld (søndag). Ikke minst er det gode måltidsopplevelser å få på Leia Kafé hele Skreifestivaluken, Kysthotellet Rørvik med skreibufféer fredag og lørdag og restaurantkvelder i Restaurant Norveg fredag og lørdag.

Detaljer om programmet og hvor en kan kjøpe billetter finnes på plakater, skreifestivalen.no og facebook.com/skreifestivalen.

Har du bilder fra Skreifestivalen som du ønsker å dele med andre?
Det er laget et bildegalleri på instagram.com/skreifestivalen med utvalgte "historiske" bilder og avisutklipp fra den første Skreidagen i 1998 og til og med Skreifestivalen 2014. Her kan den som har ytterligere kunnskap om bildet etc. legge inn kommentarer om dette. Det er noen "huller" i bildematerialet - spesielt for årene 2001 - 2004 samt 2010. Ta gjerne kontakt hvis du kan bidra med bilder.

Vær velkommen!

Skreifestivalen er trivsel i maritimt miljø! Bli med og ta del i kysthistorien og kystkulturen gjennom ulike kulturarrangement, og - ikke minst - spis nasjonalkosten fersk skrei, lever og rogn samt vår egen fiskesuppe - "Viknasuppa". Kjenn på sjølufta og atmosfæren. Fisk din egen skrei eller kjøp den i markedsgata.

Program og mer info om arrangementet finner du på www.skreifestivalen.no

Vikna kommune:
Jobbsøking
Lagt inn 01.03.17
Hans Hartvik Nygård:
Fysioterapi
Lagt inn 25.02.17
Helse og sosialsjef Ivar Kvalø:
Svar - Er fysioterapi en lovpålagt oppgve?
Lagt inn 25.02.17
Vladimir Trajkovic:
jobb
Lagt inn 31.01.17
Hans Hartvik Nygård:
Er fysioterapi en lovpålagt oppgave?
Lagt inn 12.01.17
Ledige stillinger ved Rørvik sykestue (11.4.2017)
Skoleledere i Rørvik (7.4.2017)
Informasjon til Vikna kommunes innbyggere angående renovasjon (7.4.2017)