Ny nasjonal IKT-løsning for fastlegeordningen
Publisert: 24.05.2016

Mandag 6. juni kommer det en ny nasjonal IKT-løsning for fastlegeordningen. På grunn av endringen vil det ikke være mulig å bytte fastlege i perioden onsdag 1. juni til mandag 6. juni.

Hva blir nytt for innbygger
På "Min helse" på helsenorge.no kan innbyggerne finne oversikt over alle landets fastleger og også foreta bytte av fastlege. Den viktigste endringen nå er at denne løsningen vil inneholde bedre informasjon om fastlegen og fastlegekontoret.

ytterligere forbedringer med nye funksjoner vil komme høsten 2016. Blant annet tas det sikte på at bytte av fastlege skal tre i kraft påfølgende virkedag, i stedet for den 1. i neste måned som i dag. det kommer mer info om dette senere.

Ikke mulig å bytte fastlege ved overgang til ny løsning
I forbindelse med overgang til ny løsning, vil de fleste tjenestene være utilgjengelig fra og med onsdag 1. juni.

Dette betyr:
Innbyggerne kan ikke bytte fastlege, hverken på helsenorge.no eller ved å ringe 800HELSE (800 43 573). Det vil heller ikke være mulig å søke i oversikten over fastleger på de åpne sidene.

Saksbehandler hos Helfo kan ikke legge inn nye fastlegeavtaler eller endre eksisterende avtaler.

Tjenesten skal etter planen være tilgjengelig igjen fra og med mandag 6. juni. I den første perioden kan man oppleve at systemet er tregt eller ustabilt.

Mer informasjon om fastlegeordningen og bytte av fastlege finner du på www.helsenorge.no/fastlege

Cathrine Walaunet:
Fortsatt dårlig sikt
Lagt inn 29.10.17
Beskjæring av busker/trær - gatelys
Lagt inn 02.10.17
Kjell Binderø:
Plasrforurensing.
Lagt inn 27.09.17
June Bondø:
Dårlig sikt i kryss inn til Jektløpet!
Lagt inn 23.09.17
Gatelys - Status 2017