Har du lyst og mulighet til å være med å lære flyktninger om norsk samfunnsliv?
Publisert: 29.05.2016

Flyktninger som bosettes i kommunen skal delta på et Introduksjonsprogram.Noen uker i året er det ikke tilbud om norskkurs. Flyktningtjenesten er interessert i å komme i kontakt med personer som kan undervise, lage et aktivitetstilbud for flyktninger i disse ukene hvert år.

Flyktninger som bosettes i kommunen skal delta på et Introduksjonsprogram som skal kvalifisere dem for jobb eller utdanning i Norge. Flyktningene deltar på et norskkurs gjennom dette introduksjonsprogrammet.
Noen uker i året er det ikke tilbud om norskkurs, dette gjelder vinterferie, høstferie, 4 uker om sommeren samt noen enkeltdager i løpet av året. Disse dagene skal flyktningene ha et tilbud om aktiviteter som skal gi dem kunnskap om norsk samfunns- og arbeidsliv.

Flyktningtjenesten er derfor interessert i å komme i kontakt med personer som kan undervise, lage et aktivitetstilbud for flyktninger i disse ukene hvert år. Tema og forslag til aktiviteter utarbeides i samarbeid med flyktningtjenesten, men du vil kunne bestemme mye selv hvordan undervisningen/aktivitetene skal foregå. Antall deltakere på introduksjonsprogram i kommunen er for tiden 37 personer, dette kan variere fra år til år.
Når det gjelder formell kompetanse så har vi ingen spesifikke krav , men du bør være engasjert, nysgjerrig og utadvendt. Vi ser gjerne at du har evnen til å formidle og engasjere andre mennesker. Det er viktig at du kan jobbe selvstendig og er villig til å prøve ut nye ting.

Dette dreier seg om lønna arbeid for 2 personer i til sammen ca 7 uker i løpet av et år. Det kan være enkeltpersoner eller et frivillig lag/organisasjon eller en bedrift som tar på seg oppdraget.
Vi trenger allerede nå en person som kan stille opp på dette 8 dager i sommer, fra 22.06.-01.07.

Har du spørsmål eller om du er interessert, ta kontakt med Rita Marie Nordheim i flyktningtjenesten snarest mulig. Telefon 99 55 88 35 eller e-post rita.nordheim@vikna.kommune.no

Beskjæring av busker/trær - gatelys
Lagt inn 02.10.17
Kjell Binderø:
Plasrforurensing.
Lagt inn 27.09.17
June Bondø:
Dårlig sikt i kryss inn til Jektløpet!
Lagt inn 23.09.17
Gatelys - Status 2017