Bredbåndsutbygging i Vikna kommune - Høring
Publisert: 15.03.2016

Fra 2014 har det kommet en ny statlig støtteordning for utbygging av bredbånd i distriktene. Et av kravene for en søknad om statlig støtte, er at planen for utbygging av bredbåndsnettet i kommunen skal ligge ut på høring i 1 måned.

Alle som ønsker å gi innspill til en utbygging av bredbånd i Vikna kommune, inviteres her til å gjøre det innen 18. april 2016.

Kommunens søknadsfrist for innsending av søknad til Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (Nkom) om statlig støtte, er 10. mai 2016.

Vikna kommune skal søke om støtte til utbygging av et godt og framtidsrettet bredbånd i hele kommunen i felles søknad med kommunene Nærøy og Leka. Det planlegges en utbygging der alle innbyggerne, fritidshuseierne og bedriftene skal bli tilbudt et grunnleggende godt bredbånd. Kommunen må følge kriteriene for utbygging som er satt av Nkom. Tilskuddsordningen vil ikke omfatte Rørvikområdet siden dette området vil bli bygd ut kommersielt.

En av forutsetningene for å søke om offentlig tilskudd fra denne ordninga, er at kommunen må kunngjøre hvilke geografiske områder i kommunen ordninga skal gjelde for. En annen forutsetning er at det skal gis anledning for alle interesserte parter å gi innspill til kommunen som kan være vesentlig for søknaden.

Utbygginga er avhengig av offentlig tilskudd og planlegges i utgangspunktet slik at det skal tilbys et grunnleggende godt bredbånd i hele kommunen. Vikna kommune kan ikke garantere at alle vil få tilbud om bedre bredbånd.

Les hele høringsbrevet her.

Registreringsskjema netthastighet (Excel) og pdf

Innspillene sendes på e-post til postmottak@vikna.kommune.no og merkes bredbåndsutbygging innspill.

Joar Sæternes:
Anbefaling