Utviklingsprosjekt i sang og musikklivet i Ytre Namdal – DIAFON
Publisert: 03.06.2018

Mandag den 11.06.18 kl.18.30 inviterer Trøndelag fylkeskommune ved Jan Inge Yri m.fl. Sang og musikklivet i Ytre Namdal til et orienteringsmøte om et spennende samarbeidsprosjekt, som heter Diafon.

Musikkutviklingsprosjektet Diafon er et samarbeidprosjekt som er mobiliserende og kompetansehevende i Ytre Namdal.

Prosjektet skal etablere et forpliktende partnerskap mellom frivillig musikkliv, kulturskoler, skoler, kommuner, og Fylkesmusikerne i Trøndelag.

Fylket vil gi en kort presentasjon av prosjektideen og prosjektutviklingsfasen, der alle skal medvirke på like fot.
Ytre Namdal har ei positiv næringsutvikling som stiller krav til ei positiv samfunnsutvikling. Det er
videre grunn til å tro at kommunereformen i Ytre Namdal antakelig medfører behov for å bygge felles kultur.

Sammenslåingen av Vikna og Nærøy kommuner åpner for reorientering og praksisendring inn
mot den nye tjenesteoppygginga som må foregå. På samme måte har regionreformen medført endringsrom for fylkesmusikerordninga. l overgangen til å betjene et stort fylke er det naturlig å utprøve nye arbeidsformer.

Samarbeidet mellom kommuner, fylkeskommune, næringsliv og frivillighet i VRIMMEL, gjerne kalt
vrimmelmetodikken, er et operativt fortrinn som kan brukes til å møte de beskrevne utfordringene.
Mot denne bakgrunnen er det strategisk riktig å etablere et utviklingsprosjekt som forsterker
kulturlivet i Ytre Namdal gjennom samarbeid.

Tentativt skal prosjektet bidra til økt rekruttering, kompetanseoverføring individuelt og
organisatorisk, mer samspill på tvers, styrke kulturskolen som ressurssenter, og styrke
kulturfeltet i samfunnsplanlegginga.

Representanter fra sang og musikklivet i VIKNA og Nærøy inviteres til samling mandag 11.06.18 kl.18.30 på kommunestyresalen i Nærøy.

Håper at flest mulig fra sang og musikklivet har anledning til å delta og blir representert der den kvelden.

Ber om at det sendes en tilbakemelding til trine.kvaloe@vikna.kommune.no om hvem som deltar fra laget ditt innen fredag 08.06.18.

Siri Beate Sund:
Gatelys og fortau i Byåsveien