Nye bøker på biblioteket
Publisert: 17.08.2018

Biblioteket har tatt inn flere nye bøker til glede for leserne når høstmørket kommer sigende. Her presenteres noen smakebiter.

Roar Berg Hansen: Sagakysten. I vikingers kjølvann
Rikt illustrert praktbok om kystdistriktene Ytre Namdal, Sør-Helgeland og Midt-Helgeland.

Tre nye krimbøker:

Pierre Lemaitre: Brudekjolen.
I det siste har Sophie hatt en følelse av å miste hukommelsen, ja, av å miste kontrollen. Hun forfølges av noe hun ikke er i stand til å sette ord på - og av bilder fra fortida hun ikke kan glemme. En morgen våkner hun og oppdager at den lille gutten hun skulle passe, er død. Hun har ingen erindring av hva som kan ha skjedd. Men uansett hva som er sant, føler hun at hun med sin bakgrunn, ikke har en sjanse til å bli trodd. Hennes eneste håp er å stikke - og skaffe seg en ny identitet. Et nytt liv, med en mann hun har truffet på nettet. Men Sophie er ikke den eneste som bærer på hemmeligheter.

Simon Kernick: Knokkelgraven.
En ung kvinne forsvinner sporløst mens hun er på backpacking i Thailand i 1990. Nesten 30 år senere blir kvinnens benrester funnet på et engelsk jorde, og i løpet av få timer blir kjæresten som meldte kvinnen savnet for alle disse år siden funnet drept. Så begynner jakten på å oppklare mordene som tar politietterforsker Ray Mason og privatdetektiv Tina Boyd inn i en mørk og fryktinngytende verden av korrupsjon og dødelige hemmeligheter, der mord er hverdagskost, og der ingen kan føle seg trygge. Noen forbrytelser kan kreve en livsalder for å hevnes.

Mads Peder Nordbo: Jenta uten hud.
Om ondskap, familier og årsaker til å drepe. Matthew Cave er en dansk journalist i slutten av tjueårene. Han har mistet livsgnisten etter at hans samboer og deres ufødte barn døde i en trafikkulykke. Flukten fra virkeligheten har drevet ham til Nuuk, Grønland. Det eneste sporet han har etter sin amerikanske far, er et tjue år gammelt postkort, som faren sendte fra Thulebasen før han forsvant. Matthew har fått jobb i den lokale avisen, og blir sendt til kanten av innlandsisen for å dekke oppdagelsen av en mumifisert viking. Alt tyder på en verdenssensasjon, og det lille samfunnet holder pusten av spenning. Men kaoset bryter løs da mumien forsvinner og politimannen som sto vakt, blir funnet drept. Matthew kommer på sporet av fire identiske drap i 1973, som har forbindelse til to elleve år gamle jenter som sporløst forsvant. Alle sakene har tydeligvis noe med hverandre å gjøre, og Matthews etterforskning skaper snart problemer for ham. Den eneste han tør å stole på, er en ung grønlandsk kvinne, som akkurat er løslatt etter å ha sonet tolv år i fengsel for å ha drept sin egen far. Jenta uten hud er en krim fra Grønland som har vakt internasjonal oppsikt.

Vikna kommune:
Byåsen - Gatelys og fortau
Lagt inn 01.11.18
Gunn Ingebrigtsen:
varmtvannsbassenget
Lagt inn 29.10.18
Siri Beate Sund:
Gatelys og fortau i Byåsveien
Lagt inn 08.10.18
Rørvik svømmehall:
Rørvik svømmehall - åpningstider
Lagt inn 25.09.18