Det er klart for tidenes første Heimkjær-treff!
Publisert: 23.10.2014

Hoga Heim har fått nytt navn, og det er ikke bare navnet som er nytt. Denne høsten arrangeres «Heimkjær» for første gang. Dette arrangementet er ei videreføring av Hoga Heim-treffet som har blitt arrangert i Trondheim hele 8 ganger med stor suksess. Nå er alle Namdalskommunene med!

Hoga Heim-treffene har vært populære blant utflytta grongninger, hållinger og overhallinger. De tre namdalskommunene har de siste 8 årene samla ordførere, bedrifter og studenter til et treff som har blitt en populær arena for synliggjøring av hvilke muligheter som finnes på bo- og arbeidsmarkedet i regionen.

Nå utvides arrangementet til å omfatte hele Namdalen, og dette markeres blant annet med ei navneendring. Hele 13 ordførere samles på Clarion Brattøra fredag 31.oktober, i tillegg til bedriftsrepresentanter fra ulike Namdalsbedrifter. Flere bedrifter i Namdalen gjør det godt, og de viser at det er mulig å få til det en vil heime - om en bare vil det nok!

Bak arrangementet står ei arbeidsgruppe som består av representanter fra de opprinnelige kommunene som jobbet med Hoga Heim, og i tillegg to fra andre kommuner, og en fra næringslivet. Det er også er det engasjert ei gruppe med heimkjære ungdommer som har tilhold i Trondheim.

Til årets treff kommer blant annet Overhalla Betongbygg, Namdalshagen, JobbInt, Grong Sparebank og Helse Nord-Trøndelag.

Ordførerne fra Flatanger, Namsos, Fosnes, Nærøy, Vikna, Leka, Overhalla, Høylandet, Grong, Namsskogan, Røyrvik, Lierne og Namdalseid vil også være der for å informere ungdommene om mulighetene i heimbygda. De vil i tillegg være tilgjengelige for spørsmål og diskusjon.

Arrangementet byr også på underholdning, god mat og trivelig lag med unge, gamle, kjente og ukjente.

Til slutt litt historie
Det hele startet med MIN-prosjektet: MIN-prosjektet ble initiert av Høylandet, Overhalla og Grong i 2007, og har siden den gang arrangert treff i både Oslo og Trondheim. Arrangementene har særlig fått skryt for å skape en arena der utflytta ungdommer, lokalt næringsliv i Indre Namdal og politikere kan møtes for å diskutere regionens behov og ungdommenes ønsker.

Tid: Fredag 31.oktober fra klokka 18.00
Sted: Clarion Hotel & Congress. Brattøra, Trondheim

Cathrine Walaunet:
Fortsatt dårlig sikt
Lagt inn 29.10.17
Beskjæring av busker/trær - gatelys
Lagt inn 02.10.17
Kjell Binderø:
Plasrforurensing.
Lagt inn 27.09.17
June Bondø:
Dårlig sikt i kryss inn til Jektløpet!
Lagt inn 23.09.17
Gatelys - Status 2017