Vikna kommune har startet arbeidet med ekstratilskudd
Publisert: 31.10.2016

Onsdag 26 oktober inviterte Vikna kommune til et seminar om hvordan kommunene kan søke IMDI (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) om ekstratilskudd for bosatte flyktninger med kjent funksjonshemming og/eller atferdsvansker.

Beate Bjerkestrand som er koordinator for ekstratilskudd i Kvalifiseringstjenesten i Trondheim kom til Vikna for å informere ansatte i Ytre Namdal og Bindal om hvordan Trondheim kommune utfører dette arbeidet.
Flyktninger som bosettes i dag, kan ha ekstra behov for tiltak fra kommunen. De kan være skadet i krig eller ha andre store utfordringer som vanskeliggjør jobben med kvalifisering og integrering i en kommune.

Bosatte flyktninger er innbyggere på lik linje med andre innbyggere i en kommune, og har rett på et likestilt tilbud. Noen flyktninger har særskilte behov og dette kan i noen tilfeller bety mer arbeid og innsats fra kommunen. Det er derfor viktig å kunne benytte ordningen om ekstratilskudd fra IMDI. Ordningen gjør det mulig for kommunen å få kompensert sine ekstra utgifter i slike saker. Siden kommunen gjennom denne ordningen kan få kompensert for sine utgifter, vil heller ikke denne ekstra innsatsen gå utover kommunens tilbud til andre innbyggere.

Det kreves en del arbeid og koordinering for kommunen å søke om ekstratilskudd og Vikna har derfor ansatt en egen koordinator for søknadene. Dette er Marianne Rosenberg som er ansatt i Flyktningtjenesten. Koordinator skal koordinere arbeidet med de avdelingene som gir hjelp og tiltak etter behov. Samarbeidet er viktig for å kartlegge hvilke ekstra behov som eksisterer og få satt inn riktige tiltak. Midlene er rettet mot den avdeling som har tjenester knyttet opp mot personen. I Vikna er det i løpet av det siste året levert 6 søknader om ekstratilskudd til IMDI.

Trondheim kommune ved bl.a Beate Bjerkestrand er erfarne på dette arbeidet, og Vikna kommune ønsket derfor å invitere både ansatte i Vikna kommune og i nabokommunene Nærøy, Leka og Bindal. Det er viktig at alle som er i startgropa med dette arbeidet kan få mer kunnskap og informasjon. På dette seminaret hadde de ansatte mulighet til å stille spørsmål de måtte ha om denne ordningen.

Kommunene har et ansvar for gode tjenester til alle sine innbyggere, og ved at kommunen gjør et godt arbeid med ekstratilskudd, vil kommunen lettere opprettholde gode tjenester både for flyktninger og andre innbyggere.

Les mer om ekstratilskudd for bosatte flyktninger med kjent funksjonshemming og/eller atferdsvansker på imdi.no

TK:
Feil i tekst rettet
Lagt inn 28.04.17
Kristen Høyforslett:
Feil i tekst
Lagt inn 28.04.17
Vikna kommune:
Jobbsøking
Lagt inn 01.03.17
Hans Hartvik Nygård:
Fysioterapi
Lagt inn 25.02.17
Helse og sosialsjef Ivar Kvalø:
Svar - Er fysioterapi en lovpålagt oppgve?
Lagt inn 25.02.17
Kunngjøring (22.5.2017)
Reguleringsplan del av Hyttefelt Bergsnov-Fjellseng - kunngjøring (22.5.2017)
Pedagogisk psykologisk rådgiver ved PPT for Ytre Namdal 100% fast stilling (22.5.2017)