Kommunereformen i Vikna og Ytre Namdal
Publisert: 05.02.2015

Kart: Vikna, Leka, Nærøy og Bindal
Åpent informasjons- og debattmøte på Norveg torsdag 12. februar kl. 16.00-19.00

Vikna kommune inviterer med dette til det første åpne møtet om kommunereformen. Her vil det være nasjonal, regional og lokal politisk og administrativ deltakelse.

Programmet for kvelden ser slik ut:
15.00 - 16.00 Mingling - tillegg serveres en liten matbit
16.00 - 16.10 Velkommen til møte v/ordfører Reinert Eidshaug
16.10 - 16.45 Orientering og bakgrunn for reformen v/leder i Stortingets kommunal- og
forvaltningskomite Helge Andre Njåstad
16.50 - 17.20 Fylkesmannens rolle i reformarbeidet v/fylkesmann Inge Ryan
17.20 - 17.30 Statistikk som viser fakta og utfordringer i Ytre Namdal v/rådgiver i
rådmannens stab Dag Roar Opdal
17.30 - 17.45 Pause - forberedelse til paneldebatt
17.45 - 19.00 Paneldebatt der Njåstad og ordførerne evt. andre fra Stortinget deltar. Debatten
ledes av Tom Lysø.

Det er viktig at både unge og eldre, ulike lag og foreninger, næringsaktører og andre samfunnsinteresserte personer deltar på møtet. Her vil det bli rik anledning til å hente inn informasjon og komme med spørsmål til sentralt plasserte personer i det pågående arbeidet med kommunereformen.

Aktuelle spørsmål og problemstillinger som kan bli luftet er:
Det er nå 32 år siden fylkesvegen mellom Kolvereid og Rørvik ble asfalter. Hvordan har utviklingen av kommunikasjonene påvirket samarbeidet i regionen?

Hvordan vil utvikling i folketall, arbeidskraftutfordringer og endrede økonomiske betingelser påvirke hverdagen og tjenestetilbudet i Ytre Namdal?

Kultur/kulturforskjeller - representerer de en utfordring?
Bindal er Nordlands sørligste kommune og har tradisjoner for å vende seg både nord- og sørover.

Klassikeren Nærøy og Vikna - hvor godt egnet er disse to «store» for formalisert samarbeid? Vikna er ferdig strukturert og sentralisert, Nærøy er det ikke. Hvor godt vil grendatilhørigheten og politikken i Nærøy passe for Vikna? Vil grenders identitet bli svekket?

Leka: Sterke signaler om at de ønsker å stå «alene» i regionen med knytning mot en øyallianse. Hva tenker den jevne lekværing og ytternamdaling om det? Hvordan skal øykommunen (inkl. Gutvik) forholde seg til nærområdet i framtiden?

Kommunens rolle: Demokratisk arena, tjenesteyter, myndighetsutvikler, samfunnsutvikler - vil dette påvirkes av at vi samles i en stor kommune?

Kanskje har du eller de du representerer andre spørsmål dere ønsker svar på - her er det bare å komme og fyre løs!

Cathrine Walaunet:
Fortsatt dårlig sikt
Lagt inn 29.10.17
Beskjæring av busker/trær - gatelys
Lagt inn 02.10.17
Kjell Binderø:
Plasrforurensing.
Lagt inn 27.09.17
June Bondø:
Dårlig sikt i kryss inn til Jektløpet!
Lagt inn 23.09.17
Gatelys - Status 2017