Konfliktrådet har behov for meklere i Vikna kommune
Publisert: 09.01.2019

Konfliktrådet har stadig behov for nye meklere! Er du interessert? Send en søknad snarest til konfliktrådet i Trøndelag.

Å være mekler er en interessant oppgave der du møter mennesker i alle aldre som ønsker å snakke med andre for å løse konflikter. Ved utvelgelse blir det lagt vekt på personlige egenskaper, som evnen til å takle mellommenneskelige problemer, evnen til å være upartisk, samt tillit i lokalsamfunnet. Det kreves ingen formell utdanning, men meklere må være over 18 år og ha plettfri vandel.

Som mekler lærer du mye om konfliktløsning, men også mye om deg selv. Mekler har ansvar for å ta kontakt med partene i saken, gi informasjon via forsamtaler, lede meklingsmøtet, mekle mellom partene og godkjenne avtalen partene kommer fram til. Meklere oppnevnes for fire år. Å være mekler er et betalt verv som lønnes på timebasis. Nye meklere gjennomgår konfliktrådets egen opplæring.

Søknadsskjema for meklerverv finner du her.

Vikna kommune:
Byåsen - Gatelys og fortau