Grunnlovsseilasen 2014
Publisert: 23.05.2014

Anna Rogde (foto:www.stmu.no)
Seilskuta S/S Anna Rogde kommer til "Fryserikaia" på Rørvik fredag 23. mai kl 19.00 - 22.00. ordfører, ungdommer og Johan Berg møter skipperen bla. med ei erklæring til Stortingspresidenten.

Verdens eldste seilende skonnert Anna Rogde er ute på en storslagen opplevelses- og kunnskapsreise kysten rundt.

Ekspedisjonen startet i Hammerfest 14. mai 2014. Ekspedisjonen går sørover langs hele Norges kyst, og mellomlander i Bergen under Festspillene. Den 6. juni legger skonnerten til havn i Oslo, før siste etappe går over land til Eidsvoll med ankomst der 7. juni.

Langs leia inviteres skoleklasser og lokalbefolkning ombord. Under dekk venter spennende opplevelser. Gjennom kunstneriske uttrykk og kunnskapsformidling vil skonnertens gjester få berøring med landets historie, demokratiutvikling og spenstige framtidstanker.

Seilaset vil ha form som en tidsreise, og dermed gi innblikk i større relevante samtidshendelser, i tillegg til å fremme historiekunnskap og se fremover i tid. Tidsreisen skal favne spørsmål rundt hvem vi er og hva vi står for, hvilken plattform Grunnloven gir oss og hvilken vei Nord-Norge/Kyst-Norge går inn i framtida.

Ekspedisjonen skal bidra til å gi større bevissthet rundt en viktig del av Norgeshistorien, nasjonsbyggingen og utviklingen av demokratiet. Publikum i mange av norskekystens kommuner - spesielt på strekningen Tromsø til og med Nordland - skal få besøke en jubileumsbåt fylt med kunnskap. Gjennom intervjuer og filmklipp, tablåer med skuespillere, foredrag med mer skal «Grunnlovsseilasen 2014» formidle lettfattelige historier blandet med faktainformasjon og oppfordringer til videre utforskning av kunnskap.

Velkommen ombord!

Beskjæring av busker/trær - gatelys
Lagt inn 02.10.17
Kjell Binderø:
Plasrforurensing.
Lagt inn 27.09.17
June Bondø:
Dårlig sikt i kryss inn til Jektløpet!
Lagt inn 23.09.17
Gatelys - Status 2017