Her kommer en hyggelig statusrapport om arbeidet opp mot og av flyktninger i Vikna
Publisert: 22.12.2016

I 2016 opplever vi i Vikna kommune at det jobbes godt rundt integrering.

Vi har laget et videoinnslag hvor vi som jobber innenfor feltet sier hva vi er glad for. Likeledes sier noen av flyktningene hva de er glad for i år. Vi synes det er viktig å vise hvem våre flyktninger er, og at de som oss, jobber for viktige verdier, og at de er gode deltakere i vårt samfunn.

Vi har gode resultater når det gjelder introduksjonsprogram. 80 % av introduksjonsdeltakerne som er ferdig på program i år går over i utdanning eller jobb.

På Voksenopplæringa gjør elevene det godt på norskprøver. Dette gir dem et godt grunnlag for videre utdanning.
Når det gjelder boligkarriere har kommunen et mål om at 5 % skal eie egen bolig. I år har 3 flyktninger og deres familier kjøpt egen bolig. Dette viser god stabilitet i trivsel og arbeid blant flyktninger.

Se vdeoen her

Joar Sæternes: