Morsmålsdagen i Vikna 18. februar
Publisert: 17.02.2016

I år har Vikna folkebibliotek gått sammen med Det flerspråklige bibliotek (DFB), og Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) for å lage en stor nasjonal markering av dagen! Arrangementet vil finne sted på biblioteket. Det vil bli høytlesning på ulike språk og servering i form av kaker, saft og kaffe.

21. februar markeres Morsmålsdagen verden over! Dagen markeres på over 160 ulike institusjoner i hele landet, også i Vikna kommune. Her har vi valgt å feire dagen torsdag 18. februar.

Den internasjonale morsmålsdagen ble erklært av UNESCO i 1999 og har blitt feiret hvert år siden 2000. Målet med denne dagen er å fremme språklig mangfold og flerspråklig undervisning, samt øke forståelse, toleranse og dialog angående språklige og kulturelle tradisjoner.

Skoleelever fra Rørvik skole og Voksenopplæringa er invitert til biblioteket for å feire dagen. Vi vil lage et morsmålstre hvor alle på hvert sitt språk bidrar. Det vil bli høytlesning på ulike språk og servering i form av kaker, saft og kaffe.

Retten til å snakke sitt eget morsmål skal ikke tas for gitt, særlig i de land der lokale morsmål trues av mer dominante språk. I tillegg mangler mange språk i dag skriftformer, som gjør dem vanskelige å formidle til nye generasjoner.

For mer informasjon, ta kontakt med: Mari-Ann Refsaas, tlf 74393454, epost mari-ann.refsaas@vikna.kommune.no

Knut Arne Valø:
Jegerprøvekurs uke 9
Lagt inn 05.02.18
Vanning av skøytebanen - status
Lagt inn 05.02.18
Teknisk sjef Anton Bævre:
Vanning skøytebane
Lagt inn 02.02.18