Ambulerende audiograf til Vikna
Publisert: 28.10.2016

Hørselsklinikken Namdal AS vil begynne med desentralisert tilbud slik at kundene skal slippe å dra til Namsos for å få utført slike tjenester. Første dag med tilbud i Rørvik er mandag 31. oktober fra kl. 08.30 - 15.30. Tilbudet er lokalisert til møterommet ved Rørvik sykestue som er tilgjengelig fra inngangen til legekontoret.

Hørselsklinikken Namdal AS eies og drives av audiograf Sigrid Fløan Solum og er lokalisert i Namsos ved Namsos Medisinske Senter. Hørselsklinikken er en godt etablert bedrift i Nord-Trøndelag og dekker et stort geografisk område.

Det er godt kjent at høreapparater som ikke fungerer som de skal er til liten nytte. Mange mennesker opplever nedsatt livskvalitet på grunn av dette og i mange tilfeller er manglende service og reparasjoner på høreapparatene grunn til at apparatene legges bort og ikke blir brukt. Mange opplever avstanden til nærmeste audiograf som lang, og utsetter eller avlyser timen for kontroll av apparatene. Derfor ønsker Hørselsklinikken å tilby et ambulerende tilbud ut til kommuner for alle hørselshemmede, høreapparatbrukere og andre tjenestetrengende. Hørselsklinikken ønsker å komme ut til brukerne slik at de brukere som ikke kan eller ønsker å reise langt for å få tilpasset, kontrollert eller reparert høreapparatene sine kan få det gjort ut i kommunen de bor i.

Audiograf ved Hørselsklinikken Namdal kan tilby det samme tilbudet ut til kommunene som ved kontoret i Namsos: høreapparatkontroller, høreapparatservice, reparasjoner, hørselstest, avtrykk av øregang (til høreapparatskall- og propper, jaktpropper, støypropper o.l.) og salg av høreapparatrekvisitter, samt veiledning og råd. Høreapparatrekvisitter; batteri, filter, domer, slanger, rense- og tørkeutstyr m.m. Når alt av utstyr er på plass vil klinikken også kunne tilby justeringer/tilpassinger av høreapparater. Dette vil være på plass til neste besøk.

Hørselsklinikken har i dag samarbeidsavtaler med flere kommuner i Nord-Trøndelag som fungerer veldig bra. Både høreapparatbrukere, pårørende og personal på helsehus har gitt positive tilbakemeldinger på dette tilbudet.
Sigrid er veldig glad for at Vikna kommune ønsker å ha et audiograftilbud ut til sine brukere i kommunen, og ser fram til samarbeidet.

Ettersom det er en privat bedrift, kan dessverre frikort og egenandelskort ikke benyttes.
Det vil ikke bli satt opp timebok ved dette 1. besøket, kun drop-in. Alle som ønsker å benytte seg av dette tilbudet kan møte opp i løpet av dagen, mellom 08:30 og 15:30.

Rådmannen:
BMX banen ferdigstilles høsten 2019
Lagt inn 03.07.19
Annette Wannebo:
BMX bane
Lagt inn 03.05.19
Gangvei mellom Torgvn og Pollen
Lagt inn 16.04.19
Finn. Schawland.:
Forlis.
Lagt inn 20.03.19
Fredrik Lie Gjeseth :
Gangvei mellom Torgveien og pollen.
Lagt inn 13.02.19
Badevakt (8.7.2019)
Søknad om redusert foreldrebetaling i barnehage - Barnehageåret 2018/2019 (4.7.2019)
Personvernombud i Vikna kommune (3.7.2019)