UKM I VIKNA AVLYST
Publisert: 28.02.2018

Ved utløpet av påmeldingsfristen til årets UKM 4. mars var det kun påmeldt 14 deltakere med fordelt på 5 sceneinnslag, 2 deltakere på utstilling og 1 konferansier.

Ut fra en helhetsvurdering er dette for lav deltakelse til at arrangementet kan gjennomføres.

Vikna kommune har opp mot årets UKM gjennomført flere tiltak for å motivere til deltakelse. Med støtte fra UKM sentralt er det gjennomført kulturverksted for ungdomstrinnet ved skolene i kommunen med ulike aktiviteter rettet opp mot deltakelse i UKM. Kommunen har også inngått samarbeid med 2. års elevene på studiespesialisering ved YNVS som har gjort en stor innsats for å promotere arrangementet og rekruttere deltakere i aldersgruppen 16-18 år. Ingen av disse tiltakene har gitt forventede resultater.

Gjennom flere år har det vært utfordrende få ungdommene til å delta på UKM både lokalt og på fylkesnivå. Dette synes i hovedsak å ha sammenheng med konkurransen om ungdommenes fritid spesielt opp mot idrettsarrangementer.

Vikna kommune beklager avlysningen spesielt opp mot de ungdommene som har forberedt seg opp mot en deltakelse.

Fredrik Lie Gjeseth :
Gangvei mellom Torgveien og pollen.
Gatelys Fossaahaugen - kabelbrudd
Stubbsvingen og Andreasvn - brøyting