Folkehelsealliansen Nord-Trøndelag
Publisert: 16.10.2015

Folkehelsealliansen i Nord-Trøndelag
Folkehelsealliansen Nord-Trøndelag ble stiftet 1. oktober 2015. Stiftelsesmøte ble arrangert ved HUNT forskningssenter NTNU i Levanger. Alliansen er et helt nytt tverrfaglig forum for regionale ikke-kommersielle aktører i fylket som ønsker å samarbeide om bedre folkehelse.

Folkehelsealliansen skal stimulere til helsefremmende levevaner og helsefremmende bo og arbeidsmiljø, lære, leke og fritidsmiljø. Alliansepartnerne vil arbeide gjennom egne nettverk og mot egne målgrupper for å nå felles mål. Med en bred samlet kompetanse og kapasitet ønsker alliansen å bli en premissleverandør for utforming av politikk, kunnskapsutvikling, programmer og tiltak som vil være med på å fremme helsen til alle i Nord-Trøndelag.
Folkehelsealliansen skal være en felles møteplass og arena for erfaringsutveksling og drøfting av visjoner, strategier og samarbeidstiltak i folkehelsearbeidet. Alliansen møtes to ganger årlig. Alliansen velger sin leder på åremål, mens Nord-Trøndelag fylkeskommune ivaretar sekretariatsfunksjonen.

Alliansen valgte følgende leder og arbeidsutvalg
Steinar Krokstad, professor i sosialmedisin, HUNT, NTNU, leder
Susanne Bratli, styreleder Nord-Trøndelag Idrettskrets, nestleder
Kristine Svendsen, distrikssekretær, LO i Nord-Trøndelag, medlem i arbeidsutvalget
Frode Tiller Skjervø, distriktsleder, Trygg trafikk, medlem i arbeidsutvalget
Betsy Sand, fylkesleder, Nasjonalforeningen for folkehelsen, vara til arbeidsutvalget (stiller i møtene)

Kyrre Kvistad, folkehelsekoordinator, Nord-Trøndelag fylkeskommune, sekretær

Medlemmer
De 29 medlemmene i alliansen er: Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Nord-Trøndelag fylkeskommune, HUNT forskningssenter NTNU, KS i Nord-Trøndelag med deltakere fra Ytre Namdal, Indre Namdal, Midtre Namdal, Inntrøndelag, Innherred Samkommune og Værnesregionen, Helse Nord-Trøndelag HF, Høgskolen i Nord-Trøndelag - HiNT, NAV Nord-Trøndelag, Nord-Trøndelag Idrettskrets, LO i Nord-Trøndelag, Røde kors i NT, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Norske Kvinners Sanitetsforening, Trygg trafikk, Norsk Sykepleierforbund NSF, Norsk Fysioterapiforbund - Region Midt, Eldrerådet i Nord-Trøndelag, Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nord-Trøndelag, Innvandrerrådet i Nord-Trøndelag, Nord-Trøndelag bedriftsidrettskrets, Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, Nord-Trøndelag musikkråd, Nord-Trøndelag Barne- og Ungdomsråd (NTBUR), Kompetansesenter rus Midt-Norge (KoRus).

Faglig tema
Tema for første møte var hverdagsaktivitet og aktiv transport. Begrunnelsen var at en hovedutfordring for folkehelsa i Nord-Trøndelag og Norge i dag er den økende andelen som utvikler fedme og diabetes i befolkningen, og at fysisk hverdagsaktivitet systematisk reduseres.
TK:
Feil i tekst rettet
Lagt inn 28.04.17
Kristen Høyforslett:
Feil i tekst
Lagt inn 28.04.17
Vikna kommune:
Jobbsøking
Lagt inn 01.03.17
Hans Hartvik Nygård:
Fysioterapi
Lagt inn 25.02.17
Helse og sosialsjef Ivar Kvalø:
Svar - Er fysioterapi en lovpålagt oppgve?
Lagt inn 25.02.17
Vikna kommunes årsmelding 2016 (24.5.2017)
Kunngjøring (22.5.2017)
Reguleringsplan del av Hyttefelt Bergsnov-Fjellseng - kunngjøring (22.5.2017)