Alle 1.-klassinger får gratis skolesekk
Publisert: 09.04.2018

Fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem viser frem skolesekken som alle 1.-klassingene får til høsten (Foto: Mona Jønvik Andersson)
Høsten 2018 får 6100 førsteklassinger i Trøndelag hver sin skolesekk av fylkeskommunen.

Sør-Trøndelag fylkeskommune har hatt lang tradisjon på å gi skolesekker til alle 1.-klassinger. Sekken har etter mange år i "bybildet" etablert seg som et kjennemerke - både på 1.-klassinger i trafikkbildet, men også på fylkeskommunen som giver og det er stor høytidsstemning rundt om på skolene når 1.-klassingene inviteres inn til skolen for å motta sekken sin. Nå utvides ordningen til hele Trøndelag.

- Dette er et av våre trafikksikkerhetstiltak i 2018. Sekkene er designet slik at de er godt synlig og en påminnelse til trafikanter om at det er mange «ferske» skoleelever langs vegene, forteller fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem.

Siri Beate Sund:
Gatelys og fortau i Byåsveien