Aktuelt
bilde
Kontakt oss
Telefon:
Servicetorget: 74 39 33 00
Teknisk vakt: 468 47 864
E-post:
vikna@vikna.kommune.no
Postadresse:
Vikna kommune
Postboks 133, Sentrum
7901 Rørvik
Besøksadresse:
Engasvn. 27
7900 Rørvik
Eksterne linker
Ordførerens hjørne - juni 2013
Publisert: 10.07.2013

Reinert Eidshaug - ordfører i Vikna kommune
Reinert Eidshaug - ordfører i Vikna kommune
Ordfører Reinert Eidshaug har en fast spalte i Vikna Avisa der han oppsummerer små og store hendelser, fra måneden som har gått. Her presenteres "ordførerens hjørne på nett".


Kjære Viknaværinger

Så er juni måned snart over og vi begynner å tenke at snart er sommeren her for fult, med godt være med mye sol.
Det er vel flere med meg som har studert gradestokken i det siste i håp om at den skulle vise noen flere varmere grader utover juni.


Rørvikdagan og sommeråpent med NRK
Årets Rørvik-daga går av stabelen 24 - 28.juli. Dvs at man tjuvstarter 23. juli med grilling på Namdalstun og bingo i samfunnshuset. Onsdag 24. juli er det åpen dag på ambulansestasjonen med salg av kaffe og vafler, pensjonisttreff i samfunnshuset og spørrekonkurransen "Namdalsglupen" på Rederiet pub og bar.
Torsdag 25. juli åpner bodene i gatene, samt at det er underholdning på Rørvik sykestue. SÅ KLOKKA 20.00 braker det løs med Årets Spellemenn, Kaizers Orchestra i Pollen, norges desidert beste live-band, som vil bli en opplevelse for ytternamdalingene. Tilreisende fans fra nord og sør er også ventet. Bandet spiller nå for fulle hus både internasjonalt og rundt i Norge. For de som ennå ikke har fått kjøpt seg billetter, så selges de på posten og på www.billettservice.no. Torsdagskvelden avsluttes med Larsen bluesband i teltet etter konserten med Kaizers.

Fredag er som vanlig bodene åpne. Det vil bli musikalske innslag i gågata, matsalg i Pollen, "Syng med oss" i baptistkirken og bingo i samfunnshuset. Vennebyen holder barneforestilling kl. 11 og 13 i Pollen, gratis. Her kommer det til å bli fullt. I tillegg arrangeres Dovreløpet, med start i Pollen. Trimgruppe starter kl 15, stafett starter kl. 15.30 og konkurranseløpet starter kl 16.00. Om kvelden blir det utefest i Pollen.
Oslo Kid og Creedence night. Oslo Kid er populære blant ungdommer, og fyller arenaene i sommer. Tradisjonen tro blir det høy allsangfaktor med Creedence night.
I år har de også 15 års jubileum.

Foruten boder og matsalg på lørdag, blir det gospelkonsert, fiskekonkurranse, amcar/mc/veteranbilutstilling, Se og Hørs flaskepost og politisk debatt. På kvelden blir det igjen storfest. Anders Jektvik kommer, nr 2 i Norske Talenter i 2012. Og så da, 30 år etter "Æ like dæ" kom, QUINGRA spiller opp til dans og fest. Om det er høy allsangfaktor på Creedence, kommer det til å bli det samme her.

På lørdag starter også Trua og saltet sin forestilling i Garstadvågen, og spiller denne hver kveld fram til og med mandag 29. Juli. Foruten Trua og Saltet på søndag, blir det historisk båttur med Hillerøe og krigsminne-markering/ustilling i Berg-gården.

Alt i alt et stort arrangement, som vil passe og treffe alle. Lykke til RIL!

Til slutt vil jeg også nevnte at NRK sender programmet "Sommeråpent" fra hurtigrutekaia. Her sender de fra båten "Sjøkurs", tidligere hurtigruteskipet "Ragnvald Jarl".
Spennende er også samarbeidet mellom Rørvik fisk og fiskematforretning og RIL om valg og salg av Rørvik-burgeren under hele Rørvik-dagan.

Fylkesting
Fylkestinget fikk en god og ikke minst optimistisk innføring av daglig leder Helge Hestø-Andersen vedr Sikkerhetssenteret Rørvik AS. Fylkestinget har finansiert anlegget på 1000 m2 til en prislapp ca 25 mill k i to etasjer med topp moderne simulatorer.

Nytt fylkesråd ble valgt under fylkestinget i Vikna, som fylkesrådsleder ble Anne Marit Mevassvik (Ap) valgt etter Ingvild Kjerkol (Ap) som fikk avløsning, som står på første plass på stortingslista til NT-Ap og skal til Stortinget etter valget. Som nestleder ble Terje Sørvik (Ap) valgt, Tor Erik Jensen (H) fortsetter, mens May Britt Lagesen (Ap) var den eneste som er ny i fylkesrådet - råd for utdanning og helse.

Drømmestipendet
Vikna kommune har nominert en person innen teater, og det viser seg at vedkommende er en av de 100 heldige som har fått tildelt dette stipendet.

Drømmestipendet består av 100 stipendier à 10 000 kroner - til sammen én million kroner.
Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Håpet er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.
Hver kommune kan nominere en person eller gruppe innen hver av disse kategoriene.
Dans - Musikk - Skapende skriving - Teater - Visuell kunst - Annet.
Prisen går til ei jente på 19 år og som voks opp på Ytre Vikna og interesserte seg tidlig for teater. Hun heter Kine Tjønnsø. Gratulerer!

Næring
Vikna kommune har som mål å være attraktiv for etablering av næringsvirksomhet. Særlig prioritet har marin- og maritime næringer og avledet virksomhet fra disse. Et satsingsområde for kommunen er tilrettelegging av næringsareal. Området ved Stakkskaret og Kråkøya er svært viktig i denne sammenheng. Kråkøya ligger ca 4 km nord for Rørvik sentrum, og hovedskipsleia langs kysten passerer rett på innsiden. Arealet er på om lag 820 dekar og øya er relativt flat. Øya er ubebodd og godt egnet for havnerelatert virksomhet. Gjennom en omfattende prosess er store deler av Kråkøya nå kommunal eiendom. For å kunne utnytte næringspotensialet som øya inkludert Stakkskaret har, holder vi nå på å utarbeide en reguleringsplan for området.

Nærings- og havnearealet skal brukes som et samspill med det som foregår i Nærøysundet og på Rørvik. For meg som ordfører i Vikna, er det viktig å få bidratt til å få realisert potensialet i de marine- og maritime næringene i regionen.

Kunnskapsinnhenting om området, som hjemles i lovverket og av offentlige myndigheter, er et viktig element i tilretteleggingen av næringsarealet. Data som framskaffes om området har allmenn interesse, og er dermed et viktig bidrag for å få fram kunnskapen om bruken av Nærøysundet i tidligere tider og fram til i dag. Kostnadene knyttet til utredningsarbeid er imidlertid etter hvert blitt en kostbar affære. Noe som i praksis innebærer at mange tiltakshavere, inkludert små kommuner, kan bli ute av stand til å gjennomføre slikt planarbeid. I forhold til ambisjonene om bolyst og næringsutvikling som flagges høyt i diverse statlige og regionale utviklingsprogram, finner jeg dette betenkelig.
Under et mobiliseringsprosjekt for trøndersk leverandørindustri innen olje/gass som vart gjennomfør er i Rørvik nå i juni, var det flere som lukter på oljemuligheter. Informasjonssjef for Statoil Midt-Norge, Sverre Kojedal holdt fram fristende muligheter for den som er kvalifisert til leveranser til oljeindustrien, men advarte også om at nåløyet er trangt og kravene store for å komme i betraktning.
Jeg synes det var spennende med dette seminaret og ser bort fra at det etter hvert kan dryppe litt i Ytre Namdal/Kråkøya.

Laksevegen Namdal
Våre veier forfaller i et skremmende tempo. Mange fylkesveier er gamle og bygget for lavere aksellaster og trafikkmengder enn dagens trafikk. Det er derfor behov for å fortsterke veikroppen. Ut fra mitt ståsted, er det opplagt at staten må øke rammeoverføringene til fylkeskommunene, slik at de kan få reelle muligheter til å ta igjen drifts- og vedlikeholdsetterslepet som fulgte med ved overtagelsen av tidligere riksveier, nå fylkesveier.
Fylkesveien mellom Rørvik og Gartland - "Laksevegen Namdal" - er spesielt viktig for verdiskapingen i Nord-Trøndelag. Her foregår transporten av 40 % av eksportverdien fra fylket og veien er ikke dimensjonert og har ikke bæreevne for dagens transportvolumer.
Det utføres i dag asfaltarbeid i Vikna og videre mot Gartland.

Da gjenstår det å ønske dere alle en riktig god sommer! Jeg ønsker også lykke til med alle arrangementene som skal avvikles i kommunen vår. Vi treffes etter sommerferien.

Med vennlig hilsen

Reinert Eidshaug
ordfører i Vikna
Gi din kommentar !
Lagrede kommentarer:
Ingen kommentarer lagret
Hurtigvalg
Nyttig
Søk i nyhetene:
Innspill til dialog
jon sandow:
sykkel/gangveg rørvik til marøya
Lagt inn 22.11.19
Teknisk etat:
Rundkjøring
Lagt inn 23.10.19
Guttorm Ingebrigtsen:
Rundkjøring
Lagt inn 03.10.19
Ingunn Lysø:
Svar vedr nytt gatenavn
Lagt inn 19.09.19
Kjetil Hartviksen:
Gateadresse med nytt navn.
Lagt inn 10.09.19
Nyhetsarkiv