Ordførerens hjørne - august 2012
Publisert: 05.09.2012 av Reinert Eidshaug

Reinert Eidshaug, ordfører i Vikna
Ordfører Reinert Eidshaug har en fast spalte i Vikna Avisa der han oppsummerer små og store hendelser, fra måneden som har gått. Her presenteres "ordførerens hjørne på nett".

Kjære Viknaværinger

Så er august måned snart over og vi begynner å tenke at snart er høsten her. Jeg håper likevel dere har en god sommer i tankene ennå, selv om den ikke akkurat har vært så varm her i vårt område og landet dette året.
Det er vel flere med meg som har studert gradestokken i det siste i håp om at den skulle vise noen flere varmere grader utover høsten. Benytt dere av det!

Først vil jeg sende en spesiell hilsen til alle elever som begynner i ny klasse og kanskje ny skole. Det er alltid spennende å starte på noe nytt. Jeg håper både elever, foreldre og lærere får et godt skoleår!

Nor Fishing
Kommunene i Ytre Namdal har sammen med næringsliv også i år vært godt representert på Nor Fishing - messen i Trondheim 14-17 august. Dette er en stor messe der det er rikelig anledning for aktører innenfor blå sektor og møtes. Enten for å gjøre en god handel, for å se siste nytt i utstyr, avvikle møter eller vise seg fram på annen måte, og ikke minst god trøndermat om onsdagskvelden (Trønderlagskvelden).
For oss som kommuner er denne messen en fin måte å synliggjøre at dette er en viktig næring som vi tar på alvor og som vi ønsker skal vokse og utvikle seg i vår region. Det er også en fin arena hvor vi kan knytte nye kontakter og treffe kjente som vi har med å gjøre på ulike vis.

Rørvik Lufthavn
Den politiske saken som nok har opptatt både meg og mange andre de siste ukene, er flyplasstilbudet her i Ytre Namdal. Flyplasstilbudet er ekstremt viktig både for næringslivet og beboere i Ytre Namdal. Næringslivet peker på flyplassen som det klart viktigste for at det skal kunne være en fortsatt god utvikling på næringsfronten. Behovet for en god og effektiv infrastruktur blir stadig viktigere etter hvert som den teknologiske utviklingen øker, slik at nødvendig kompetanse ikke nødvendigvis lengre finnes innad i hver enkelt bedrift, men at man er avhengig av å kunne samarbeide effektivt med folk fra hele landet, for ikke å si hele verden. Nettopp derfor er det et sterkt ønske fra næringslivet at det blir satt inn mer kapasitet, særlig i kommunikasjon med Trondheim Lufthavn.

Antall reisende har økt betydelig de siste årene, og dette var nok årsaken til at region fikk en ekstra avgang. Når vi på tross av økt behov opplever å få flere avganger på dårlige tidspunkt og å måtte dele flyet med andre, vil ikke dette medføre økt kapasitet for næringslivet slik som det har etterspurt. Det positive for befolkningen vil nok være at det vil kunne bli billigere å fly - bruk lavpriskalenderen, i og med at vi får flere billige seter på ugunstige tidspunkt

Ruteplan for Rørvik Lufthavn
Alle som skal reise på søndag må bestille flybilletter i god tid før reisedagen. Fly billig med lavpriskalenderen. Det blir 2 avganger på søndagsettermiddag gjeldende fra 23.sept., fra Rørvik kl 15.35 direkte Trondheim og kl 17.25 via Namsos til Trondheim og fra Trondheim kl 21.05 (som i dag).
På lørdag fra 1.sept., fra Rørvik kl 08.05 direkte til Trondheim, og videre fra Trondheim til f eks Oslo med avgang kl 09.15. Det er også muligheter å reise fra Oslo til Rørvik lørsdagsmorgen. Videre kan vi reise fra Rørvik kl 11.20 direkte Trondheim.

Mandag - fredag gjeldende fra 1.sept.:
Fra Rørvik kl 0715 og 1105 direkte Trondheim. Kl 1440 fra Trondheim til Rørvik, og med avgang Rørvik kl 1530 via Namsos. Fra Trondheim kl 1705 direkte til Rørvik, avg fra Rørvik kl 1755 via Namsos. Kveldsflyet fra Trondheim kl 2110 direkte til Rørvik og med avg kl 2200 til Mo i Rana (alle dager). Her har en mulighet å reise videre til Bodø med nattoget.

FELLES FOR ALLE AVGANGER ER Å BESTILLE FLYBILLETTER I GOD TID FØR REISEDAGEN - BRUK LAVPRISKALENDEREN.

Jeg registrerer nok en gang at tallene på antall reisende over flyplassen juli måned var det beste resultat for Rørvik lufthavn, da reiste 2.683 passasjerer via Rørvik Lufthavn. Totalt inntil i år pr 1.august, har 16.500 passasjerer reist over Rørvik Lufthavn dvs 6,5 % mer enn året før. Dette er bra.
Totalt inntil i år for Namsos var 15.948 passasjerer pr 1.august og for juli 1.803 passasjerer.

Rørvik kirke
I alt dette triste, er det imidlertid også et lyspunkt. Kirka vår heldigvis fullverdiforsikret, og vi har nå fått en unik mulighet til å utbedre kirkebygget vårt, slik at det på en best mulig måte ivaretar de behovene vi har.
Vi har mottatt skjønnsdokumentet etter brannen. Her går det fram at bygningen er totalskadet og det er dermed ingen gjenverdier. Det er lagt til grunn ordinær riving, inkl sikring av byggegrop. Totale rammer inkl mva (ca 30 mill kroner) som innholder finansiering for riving/sanering og bygging av bygning og inventar inkl orgel, kostnader i forbindelse med anbud, prosjektledelse og evt andre uforutsette utgifter. Saken legges fram for arbeidsgruppa til videre oppfølging og det er kommunestyret som fastsetter den endelige økonomiske ramme for prosjektet.

Mobildekning
Vikna kommune har tidligere underskrevet intensjonsavtale med Telenor i forbindelse forbedring av mobildekninga i kommunen.
Dette er nå på plass og markering var den 21.august 2012.

Femtiårsminne Sanct Svithun
21.oktober i år er det nøyaktig på dagen 50 år siden hurtigruteskipet "Sanct Svithun" forliste ved Nordøyan. Vikna kommune skal invitere interesserte til minnemarkering den 20.-21.oktober. Vi kommer med mer informasjon om dette.

Ta vare på hverandre, og nyt høsten som straks melder sin ankomst og den kan bli god når det gjelder temperaturen, benytt gjerne naturen vi har både på land og sjø.

Reinert Eidshaug
ordfører i Vikna
Kontakt:
Reinert Eidshaug - tlf.: 468 34 788 - Mob: 905 17 226 -
June Bondø:
Dårlig sikt i kryss inn til Jektløpet!
Lagt inn 23.09.17
Gatelys - Status 2017
Lagt inn 05.09.17
Gatelys Stormyrvn